Er grep den nye sikkerhetsfunksjonen?

Er grep den nye sikkerhetsfunksjonen?

Dette vil kanskje være verdens korteste artikkel, siden svaret på det spørsmålet er ja: grep er faktisk den nye sikkerhetsfunksjonen. Men hvordan kan grep gi hanskebrukeren mer sikkerhet? 

Hansker har jo alltid hatt grep, så hvordan kan dette være noe nytt? Svaret på disse spørsmålene har noe å gjøre med greptypen, måten det leveres på og de ekstra fordelene det gir deg. Som enhver dekkprodusent vil si, krefter er ingenting uten grep. Grep må optimeres for overlateforholdene til veien eller banen, og det samme gjelder for hansker.

Kuttresistens

Svaret på gjentatte kuttskader er ofte å introdusere hansker med høyere kuttresistens. Men ved å øke kuttresistens behandler vi ofte effekten, dvs. kutt, istedenfor årsaken, dvs. bevegelsen. Det er tross alt bevegelsen av hånden som holder som stadig kutter hansken. For å si det enkelt, hvis den ikke glipper så kan den ikke kutte. Hvis den brukes riktig, kan en hanske som forårsaker færre kutt og som har det rette grepet, være like effektiv, hvis ikke mer effektiv enn en hanske med høyere kuttresistens og et grep som ikke er effektivt. Ved å bruke tynnere hansker blir arbeideren også mer fornøyd og får bedre komfort.

Hvis den ikke glipper så kan den ikke kutte.

John Taylor, Chairman ATG

Arbeiderkomfort

Arbeiderkomfort er alltid det første som alle vurderer før de velger eller prøver en hanske. Er den behagelig? Gir den det som er nødvendig av håndterbarhet, fleksibilitet og følelse? Hansker som tilbyr høyere kuttresistens er som regel mer klumpete og jobber mot andre vurderinger. Det er et spørsmål om beskyttelse målt opp mot komfort. Det er avgjørende å få dette rett, da klumpete hansker blir tatt av for oppgaver som krever presisjonsbehandling og risikerer at de utsatte hendene blir kuttet. Det er derfor at mange kasusstudier konkluderer at bruk av hansker med høyere kuttresistens ikke nødvendigvis reduserer antallet skader.

Handtretthet

Har du noen gang klemt sammen knyttneven din 100 ganger? Hvis du har gjort det så vet du at det er enkelt til å begynne med, men det blir vanskeligere mot slutten. Denne trettheten er lik den som oppstår når du løfter hånden og holder i noen om og om igjen. Hvorfor? Fordi du må bruke krefter og krefter trenger energi. Det er ingen forskjell fra arbeidere som brukere hendene sine på jobben. Men et hanskegrep som er forbedret med bare 5 %, økes egenskapen til å løfte tørt fra 24 kg (bar hånd) til 25,26 kg (hand med hanske). Ved ATG®, liker vi å se på det på en annen måte. Istedenfor å kunne løfte 1,26 kg ekstra med et optimalisert grep, sier vi at bare 2,38 kg med kraft er nødvendig for å løfte 1 kg istedenfor 2,5 kg, og at disse små forskjellene i løpet av en arbeidsdag, -uke, -måned og arbeidsår kan utgjøre en betraktelig forskjell.

Handtretthet forårsakes ved bruk av krefter og krefter trenger energi

På tide med en endring?

Vi her hos ATG® mener at det er det. Mennesker har fått dårlig betjening og de har begynt å godta at kuttresistente hansker med belegg er personlig verneutstyr. Vi ble inspirert til å utvikle noe helt nytt innenfor kuttsektoren som er basert på kjerneverdiene til MaxiFlex®, vi utviklet derfor den første banebrytende biomimetiske kuttresistente hansken, MaxiFlex® Cut™.

Du finner mer informasjon på www.atg-glovesolutions.com

KOMFORT – UTFØRELSE – HÅNDPLEIE

Hos ATG® utvikler vi ikke hanske for hanske, vi investerer i stedet i utvikling av teknologiplattformer som dekker kundenes behov. Med denne innfallsvinkelen sørger vi for en konsekvent opplevelse uansett hanskeserie (f.eks. AIRtech® for MaxiFlex® og MaxiCut®).

Teknologiplattformene våre er sentrert rundt tre hovedkonsepter – komfort, slitestyrke og HandCare™ (renslighet), som virker sammen og gir en ideell hanskeopplevelse for hvert spesifikke bruksområde.

ATG® GloveFinder

Finn de rette hanskene for jobben