FAQ

MaxiChem®

MaxiChem® Cut kan skilte med alle egenskapene og fordelene ved MaxiChem®, men du får i tillegg beskyttelse i form av EN388:2016-kuttenivå 3B.

MaxiChem® beskytter mot en rekke kjemikalier. Hvis du vil finne ut hvilke kjemikalier som har blitt testet hittil, kan du klikke her: [LINK]

Det finnes tusenvis av forskjellige kjemikalier på markedet og enda flere blandinger. Siden alle kjemikalier har sine egne kjennetegn og reagerer forskjellig med hanskematerialene, finnes det ingen helt kjemikaliebestandig hanske på markedet. Det vanligste materialet som brukes til kjemikaliebestandig hansker er nitril. Dette materialet tilbyr god bestandighet mot olje, syre, hydroksid og alkan. For å velge riktig hanske for dine omgivelser kontakter du leverandøren din eller ATG-salgsteamet.

MaxiCut®

Enkelte av hanskene i MaxiCut®-serien inneholder silikon. Den nye MaxiCut® Ultra™ er imidlertid fri for silikon og kan skilte med kuttbeskyttelse på EN-nivå 5 i en tynn, behagelig og pustende hanske. 

Lær har tradisjonelt vært et populært materiale å bruke når det var nødvendig med kuttbeskyttelse. Men dette var tilfelle fordi det ikke fantes noen alternativer på markedet for noen tiår siden. Vår CUTtech-teknologiplattform kombinerer og blander garn og fibre av høy kvalitet for å få forskjellige nivåer av kuttbestandighet med mål om å tilby bedre komfort og få fornøyde brukere. Dette er mye bedre enn de gamle lærhanskene. Disse hanskene er også så komfortable at det ikke er noen grunn til å ta dem av under presisjonsarbeid.

For MaxiCut®-serien benyttes AIRtech®-teknologi, noe som betyr at den har 360 graders pusting over hele hånden. 

Garving er en prosess hvor man behandler skinn og hud fra dyr for å produsere lær som er mer holdbar og mindre utsatt for nedbrytning. Etter behandlingen kan det være krom VI i det behandlede læret, og dette har ført til at krom VI har blitt oppført som et stoff som gir stor grunn til bekymring (SVHC) i den europeiske REACH-reguleringen, og er begrenset til 3 PPM i EN420-lovgivningen.

MaxiDry® / MaxiDry® Plus™

MaxiDry® er designet med tanke på å frastøte olje og væsker og anbefales ikke for bruk med kjemikalier. Vi kan tilby MaxiDry® Plus™ for bestandighet mot kjemikalier på lavt nivå og MaxiChem® når det er nødvendig med et høyere beskyttelsesnivå.

Belegget på MaxiDry® er utformet for å motstå og frastøte væsker og olje. Det er ikke utformet for å motstå kjemikalier. Vi anbefaler MaxiChem® hvis du skal arbeide med kjemikalier.

MaxiDry® er designet primært for å frastøte olje og ikke for bruk der det ofte er kontakt med kjemikalier. For motstandsdyktighet mot kjemikalier har vi laget MaxiChem®.

Løsemiddelbaserte polyuretanprodukter kan ha gode gripeegenskaper på grunn av løsemiddelet, men et av disse løsemidlene, DMF, er klassifisert som et stoff som regnes som farlig, under REACH-lovverket. 

MaxiFlex®

Nei, det blir de ikke. Du kan vaske MaxiFlex® Active™ uten at de innkapslede ingrediensene vaskes ut, slik at du kan nyte godt av fordelene vask etter vask.

Ja, MaxiFlex®-serien er fri for silikon, med unntak av MaxiFlex® Endurance™, MaxiFlex® Elite™-stiler med forhøyede prikker (34-244 og 34-245) og MaxiFlex® Cut™ med forhøyede prikker (34-8443 og 34-8453). Disse har ekstra polstring og er mer slitesterke.

MaxiFlex® Cut™ har EN388-kuttenivå 3, i tillegg til alle egenskapene til og fordelene med MaxiFlex®.

Mikroprikkene gir ekstra polstring for gjentakende aktiviteter, noe som gjør at du kan arbeide lenger med økt komfort.

MaxiFlex® er tilgjengelig med 4 forskjellige dypplinjer, noe som betyr at du har 4 alternativer når det gjelder hvor mye belegg det er på hansken. Til mange oppgaver kan det være tilstrekkelig med belegg på håndflaten, noe som gir maksimal fleksibilitet til baksiden av hånden. Til andre oppgaver trengs det demping eller høyere oljebestandighet på baksiden av hanskene, og da vil 3/4 eller fullt belegg passe bedre. Vi tilbyr forskjellige dypplinjer slik at du bare får så mye belegg som du har behov for.

Mikroskumnitril er en patentbeskyttet spesialformel med nitrilbelegg som gir fullstendig pusting for hanskene der dette belegget brukes. Belegget er tynt og kan påføres helt nøyaktig, noe som gir maksimal fingerferdighet og fleksibilitet for brukeren.

MaxiFlex® er tilgjengelig i 8 størrelser, fra 5–12 (XXS–XXXL)

MaxiFlex® er eksepsjonelt slitesterk og har oppnådd opptil 18 000 sykluser i testing, noe som er dobbelt så mye som MaxiFlex®-fargekopier vanligvis oppnår. Alt dette betyr at MaxiFlex® varer lenger, noe som bidrar å redusere kostnadene til hansker.

MaxiFlex® er designet for å være en pustende hanske, med et høyt komfortnivå. Når du skal velge en hanske, må du ofte foreta en avveining med tanke på hvilke egenskaper og fordeler som er viktigst for brukeren. En hanske med høy punkturmotstand har vanligvis ikke den samme komforten og like gode pusteegenskaper som produktene våre.

Nedslitingsmotstand måles i nivå 1–4 (EN388), men ytelsen kan variere innen disse nivåene. For en nedslitingsmotstand på nivå 4 må for eksempel en hanske motstå minimum 8000 sykluser, men MaxiFlex oppnår opptil det doble antallet nedslitingssykluser. MaxiFlex® er derfor langt bedre enn minimumskravene til ytelse for nedslitingsmotstand på nivå 4 og kan regnes som et mer slitesterkt produkt enn et produkt som bare akkurat oppfyller nivå 4.

Miscellaneous

MaxiFlex®-serien inneholder en rekke hansker som overholder FDAs bestemmelser (21 CFR 177). MaxiFlex® UltimateTM refererer til 34-874 m.fl. og MaxiDry® ZeroTM refererer til 56-451, og tilfredsstiller i tillegg kravene til de europeiske matstandardene (EU1935/2004). Kontakt din lokale ATG®-representant for å finne ut hva som gjelder for bestemte produkter.

Svaret på spørsmålet er: JA, vi kunne laget en hanske som kombinerer alle disse egenskapene, men det ville gått på bekostning av KOMFORT. Valg av hansker innebærer ofte prioritering av behov, og man må ofre noe for å finne den hansken som passer best til den jobben som skal utføres. Vi tilbyr fire hanskemerker for å dekke behovene til hanskebrukerne.

Det har vi. Du kan kontakte ATG®-representanten, som kan gi deg denne informasjonen.

Standardmål henviser til strikkeprosessen og de resulterende egenskapene til hanskefôret. Jo høyere nummer på standardmålet, jo tettere er stoffet, men stoffet er også vanligvis tynnere. Dette betyr at hansker med standardmål 18 vanligvis er tynnere, med et tettere fôr, enn en hanske med standardmål 15. Det er imidlertid flere andre egenskaper og fordeler enn standardmål som er nyttige når du skal velge en hanske.

ClassicRange består av mer tradisjonelle produkter for et bredt utvalg bruksområder, med ATG®s høye nivå av kvalitet og renhet.

DMF (dimetylformamid, CAS: 68-12-2) er et organisk løsemiddel som er klassifisert som et stoff av meget høy bekymring i henhold til paragraf 57 (c) – gift for reproduksjon (SVHC – kandidatliste for autorisasjon siden 2012) av REACH. Det er et løsemiddel som brukes i produksjon av løsemiddelbaserte polyuretanhansker. Alle ATG-hansker er garantert fri for SVHC. 

Gjennomstreking oppstår når en del av belegget forurenser fôret i hansken. Du kan ofte se hvor dette har oppstått, ved å vrenge en hanske og se på fôret. Vi bruker ErgoTech®-teknologiplattformen vår til å eliminere gjennomstreking. Under den patenterte overtrekkingsprosessen reguleres tykkelsen på belegget av de godt opplærte og dyktige ingeniørene våre, og de sørger for at det er konsekvent på alle deler av hansken der det er påført. Vi kontrollerer også nøye hvor mye av belegget som absorberes inn i fôret. Hvorfor? Det sørger for at bare myke fibrer på innsiden av hansken kommer i kontakt med brukerens hånd.

Vannbasert produksjon betyr nettopp det. Vann er en av de viktigste ingrediensene i produksjonsprosessen.

Passform og følelse henviser til måten vi utformer hanskene på, for å etterligne den naturlige konturen av en menneskehånd i hvilestilling. Dette utgjør grunnlaget for ERGOtech®-teknologiplattformen vår.

Bokstavelig talt står det for Advanced Technology Gloves (hansker med avansert teknologi). Vi tror på innovasjon og kvalitet, og vi arbeider kontinuerlig med å forbedre produktene våre og produsere nye produkter. 

Vi produserer alle produktene våre i førsteklasses fasiliteter i Sri Lanka. 

De fire merkene våre er designet for ulike miljøer, slik at det er enkelt å velge. MaxiFlex® er for presisjonshåndtering i tørre miljøer. MaxiDry® er for presisjonshåndtering i oljete og våte miljøer. MaxiCut® er for arbeid der det er fare for kutting og MaxiChem® der det er fare for å bli utsatt for kjemikalier.

I en bransje der hanskeselskaper vanligvis har 400 forskjellige hansker og bruker feil hanske i sju av ti tilfeller, mente vi at det var på tide med en endring. De fire merkene våre dekker nitti prosent av behovene på det industrielle hanskemarkedet, for å gjøre ting enklere.

Vi lager hansker for miljøer, ikke for bruksområder. Hvorfor? For å gjøre det enklere for deg å skaffe deg den riktige hansken for jobben du utfører. MaxiFlex® er for presisjonshåndtering i tørre miljøer. MaxiDry® er for presisjonshåndtering i oljete og våte miljøer. MaxiCut® er for arbeid der det er fare for kutting og MaxiChem® der det er fare for å bli utsatt for kjemikalier. I enkelte tilfeller kan mer spesialiserte bruksområder kreve et alternativt produkt.

Hanskene våre er sertifisert som hudvennlige av Skin Health Alliance, og vi garanterer at produktene våre er fri fra stoffer som regnes som farlige (REACH)

Som en del av vårt Handcare-program blir alle hanskene våre vasket etter produksjon for å sørge for at de er helt rene når de pakkes opp, etter sertifisering fra Oeko-Tex. De er også utformet for å kunne vaskes i maskin opptil 6 ganger.

Vi er kjent som en produsent som arbeider med nitril, og spesielt for vår patenterte AIRtech®-teknologi. AIRtech®-teknologien gjør bruk av mikroskumnitril, noe som gjør at hanskene våre puster, samtidig som de er komfortable med god fingerferdighet.

Nei, ingen deler av produksjonsprosessen tjenesteutsettes. Dette hjelper oss med å oppnå konsekvent høye kvalitetsnivåer.

Purchasing

Besøk nettstedet vårt, eller kontakt den lokale ATG®-representanten for distributøren som leverer ATG®-produkter i området.

Dette tar vanligvis ikke lang tid, takket være nettverket vårt med distribusjonspartnere. Be ATG®-representanten/-leverandøren om mer informasjon. De skal ha spesifikk informasjon for regionen din.

Prøver er vanligvis tilgjengelige fra den lokale ATG®-representanten eller -distributøren. 

Salgspartnerne våre importerer produktene, for å sørge for at hanskene er i nærheten og tilstede når du trenger dem.

Nettverket vårt med distribusjonspartnere kan gi deg et tilbud basert på behovene dine. 

Vi leverer ikke produkter direkte til sluttbrukerne. Hanskene våre er i stedet tilgjengelig via det globale partnernettverket vårt. Du kan finne den lokale distributøren din her.

Standards

Vanligvis beveges en sirkelsag bakover og fremover over materialet som testes, under en gitt belastning. Kuttenivået fastsettes etter hvor mange ganger bladet går helt rundt før det har kuttet gjennom materialet.

Technology

Vi bruker Sanitized® i hanskene våre for å holde dårlig lukt på et minimumsnivå. Du kan tenke på Sanitized® som en deodorant som gjør at hanskene virker nye over lenger tid og gjør at du kan føle deg trygg og beskyttet Legg merke til at ATG® bruker en spesiell form for Sanitized® som er «triklosanfri».

AD-APT™ er vår nyeste teknologi som vi har integrert i noen av våre MaxiFlex®. AD-APT™-teknologien er utformet og utviklet for å kjøle ned hendene dine mens du jobber, og fungerer sammen med vår utprøvde AIRtech®-teknologi som gir 360-graders pusting. De to teknologiene AD-APT™ og AIRtech® samarbeider om å holde hendene dine kjølige, tørre og produktive selv i tøffe omgivelser.

AIRtech® har satt standarden for pusting. Den ble designet og utviklet for å forbedre komforten ved å eliminere varmeoppbyggingen inne i en hanske. Kundene våre har fortalt oss at det er ingenting som dette på markedet i dag. De kan ha på seg hansken lenger og med mer komfort enn alle hansker de har brukt tidligere. AIRtech® muliggjør det vi kaller for 360 graders pusting for hele hånden. Avkjølte hender er gladere, tryggere og mer produktive.

CUTtech® kombinerer og blander slitesterkt garn og fibrer for å bibringe ulike nivåer med kuttbeskyttelse, med en drivende filosofi om å levere et høyt komfortnivå og kundetilfredshet. Vi bruker utelukkende langsiktige nøkkelpartnere til å dekke våre fiberbehov. Så snart de er kommet i hus, dekkes de til, tvinnes og pletteres i produksjonsanlegget vårt. Sluttresultatet er innovative garn og fibrer som er lette, men likevel fleksible. De er konstruert for å yte.

DURAtech® er en teknologiplattform som gjør at hansker varer lenger. Hvorfor? Fordi hansker som varer lenge er praktisk rent økonomisk, men det handler ikke bare om slitestyrken. Det handler også om å sørge for at hanskene dine er friske og rene, så vi har designet hanskene slik at de kan vaskes i vaskemaskin. På den måten kan du utnytte den enestående slitestyrken til fulle.

ERGOtech® fokuserer på å få hansken til å virke som en del av huden. ERGOtech® er konsentrert om å gjøre hanskenes passform og følelse som god som mulig, noe som gir en overlegen brukeropplevelse. Et eksempel på denne teknologien er sammensetningene. Vi har utviklet sammensetningene til å forme seg etter hånden, noe som gir maksimal fleksibilitet under bruk. ERGOtech® er designet, utviklet og integrert i hanskene våre for å etterligne håndens naturlige konturer, noe som gir førsteklasses fleksibilitet, fingerferdighet og berøringsfølsomhet.

Med GRIPtech® blir du mindre trøtt i hendene, noe som bedrer sikkerheten. Vår GRIPtech®-finish med «mikrokopper» gir bedre grepegenskaper, slik at artikler kan håndteres på en sikrere måte. I tillegg blir arbeideren mindre trøtt i hånden, i forhold til når en hanske med dårlig grep brukes. For å oppnå denne svært effektive virkningen brukes en patentert overtrekkingsprosess bare der det er nødvendig, for å forbedre og maksimere fingerferdigheten og fleksibiliteten.

Vi jobber kontinuerlig for å sørge for at opplevelsen med hansker fra ATG® er en skånsom opplevelse, både for brukerens hud og for miljøet. HandCare® av ATG® innlemmer et stadig økende antall elementer og er et bevis på vår visjon om at en hanske med høy ytelse også skal være hudvennlig, fra første øyeblikk du kommer i kontakt med den. 

Alle hanskene våre er dermatologisk godkjent av Skin Health Alliance og ettervasket før innpakning, slik at vi kan garantere at de er «ferske fra pakken», slik det er sertifisert av Oeko-Tex®. Alle ingredienser som brukes i produksjon av hanskene, overholder kravene i REACH, og ingen av produktene våre inneholder stoffer som regnes som farlige.

LIQUItech®-barrieren er designet for å beskytte deg. Den kjennetegnes av en bransjeledende beleggteknologi, unik for ATG®, som gir lette, fleksible belegg påført sømløst strikket fôr i svært fint standardmål, med ulik vekt av belegget. Kombinasjonen av belegg og trådløs strikking kan brukes til å sørge for væskeavstøting, sammen med motstand mot kjemikalier på lavt og høyt nivå, samtidig som hanskene fortsatt er utrolig komfortable, noe som vanligvis ikke er forbundet med væskeavstøtende, kjemikaliebestandige hansker.

Det betyr at hanskene våre puster, både i områdene med belegg og i områdene med strikking. 360 graders pusting oppnås ved hjelp av AIRtech®-teknologiplattformen vår. Siden både fôret og belegget av mikroskumnitril puster i produkter der denne teknologien brukes, betyr dette at hansken er fullstendig pustende, og derfor kan hånden puste i 360 grader.

Skin Health Alliance (SHA) er den ledende internasjonale hudhelseautoriteten som arbeider tett sammen med hudleger og hudforskere. Vi deler ut profesjonell akkreditering til selskaper, tjenester og merker som er ute etter uavhengig dermatologisk anerkjennelse fra spesialister for sine produktundersøkelser.

Vi ønsker at hanskene våre skal være «ferske fra pakken», så selv om vi sørger for at alle elementene i produksjonen er trygge for kundene våre, vasker vi hanskene etter produksjonen for at de skal være helt rene.

KOMFORT – UTFØRELSE – HÅNDPLEIE

Hos ATG® utvikler vi ikke hanske for hanske, vi investerer i stedet i utvikling av teknologiplattformer som dekker kundenes behov. Med denne innfallsvinkelen sørger vi for en konsekvent opplevelse uansett hanskeserie (f.eks. AIRtech® for MaxiFlex® og MaxiCut®).

Teknologiplattformene våre er sentrert rundt tre hovedkonsepter – komfort, slitestyrke og HandCare™ (renslighet), som virker sammen og gir en ideell hanskeopplevelse for hvert spesifikke bruksområde.

ATG® GloveFinder

Finn de rette hanskene for jobben